Rólunk

Mi nem egy kocsma, vagy pub vagyunk. Hanem ennél sokkal-sokkal több…

Szeretnénk a sört egy új perifériára helyezni, amely méltó hozzá. A Kóczán Kézműves Sörök egy olyan brand, amely a magas minőséget képviseli és a régióban a legnépszerűbb kézműves sörmárka! A hozzánk tartozó sörszaküzlet, a Kóczán Sörárium pedig egy hely, ahol saját söreink mellett Magyarország népszerű kisüzemi- és kézműves söreit, valamint a világ kiváló márkáit kínáljuk. Összesen 200 féle kézműves- és import sör található meg nálunk.

De, hogyan is kezdődött a történetünk?

Évek óta azon morfondíroztunk, miképp hozhatnánk közelebb Sopronhoz a Sörforradalmat. Míg Budapesten a Sörforradalom él és hódít, addig itt a határ mentén keveset hallunk róla. Ezért 2012-ben eldöntöttük, hogy valamiképp csatlakozunk a mozgalomhoz.

Megszületett bennünk a gondolat, hogy saját sörrel kell jelentkeznünk, ami hosszas próbálgatás után végül megvalósulni látszott. Természetesen sok-sok házi sör készült lábasokban, saját, kézi eszközökkel, az eltelt néhány esztendőben legalább 100 fajtát főztünk le a feleségemmel.

Szakképesítéssel rendelkezünk és eldöntöttük, hogy beállunk a kézműves sörkészítők hosszú sorába. Innentől már nem csupán hobbi sört főzni, hanem szenvedély és élethivatás is. Nem kis felelősség volt megalkotni Sopron első kézműves sörét.

A Balfi Hős karakteres sör, erős és ellenállhatatlan, hogy újra és újra elcsábítsa Önt lelkiismeret-furdalás nélkül.  Finom és könnyen beszerezhető.

Az itteni borvidéken talán minden a borról szól, de ideje más dimenzióban gondolni a sörre. A sör nem csak szomjoltó, nem pusztán egy alkoholos ital, amely könnyen csúszik. A sör ennél sokkal-sokkal több. Meg lehet inni belőle egy, vagy két palackkal, amely elengedő és egyedülálló élményt nyújt. Sopron első kézműves söre ilyen.

2016-ban megjelent a Fertő-parti Kalandor, valamint a Gólvágó sörünk, amik szintén komoly népszerűségnek örvendenek.

Újabb söreink pedig készülőben vannak…

A sörforradalom Sopronig is elért! Éljen a Kóczán Kézműves Sörök, Sopron első és igazi kézműves sörbrandje!