A Balfi Hős gondosan összeválogatott alapanyagokból készül. A sörhöz szükséges alapanyagok első osztályúak, egyes összetevők külföldről kerülnek beszerzésre.
A friss malátát alaposan megroppantjuk, ami bekerül a főzőüstbe:

Majd ezt követően kezdődik a cefrézés. A Balfi Hős korszerű technológiával készül. A maláta rendkívül gazdag enzimekben, tápanyagokban, így fontos a megfelelő hőmérséklet. A cefrézés során az alfa- és bétaamilázok remekül dolgoznak, és a különböző hőfokokon kitűnően érzik magukat.

A cefrézést követően kezdődik a máslás, ami nem kis munka.

A kiváló sörlé megy bele a főzőüstbe, ami később forralva lesz.

A forralás során többféle különböző nemes komlófajtát adunk hozzá, hogy a sör megfelelő ízvilágot képviseljen. A komló egyben tartósítja a Balfi Hős-t és karakteressé teszi, ízvilága utánozhatatlan.

A forralás során többféle különböző nemes komlófajtát adunk hozzá, hogy a sör megfelelő ízvilágot képviseljen.

Fontos, hogy a sör megfelelő ideig, megfelelő hőmérsékleten forrjon.


A felforralt sörből a komlót leszűrjük, majd az erjesztő tartályba kerül hidegen.

Roppant fontos dolog, hogy az élesztő valóban éljen és úgy kerüljön a nemes sörlébe.
A sörlé az erjesztőtartályba kerül. Ekkor már tudjuk, hogy mekkora a BRX értéke, amely az alkohol tartalmat befolyásolja.
Miután a beélesztőzés megtörtént, már csak a végeredményre várunk, ami több heti erjedés után derül ki. Nem tévedés, a Balfi Hős egyedülállóan karakteres és igen nemes sör! Ez Sopron első palackozott kézműves söre!