Sörfőzde típusok
Házi sörfőzés
Aki kedvet érez hozzá, otthon saját berendezéssel megfőzi általában saját receptje alapján a sörét. 1000 literig adómentesen meg lehet ezt tenni, de bejelentés köteles a NAV felé.
Nem értékesíthet, és csak a saját házában, ahol készül a sör, ott kóstoltathat.

Kocsmai Serfőző
Kis kapacitású sörfőzdék, amelyek csak néhány kocsmának főznek. Előfordult korábban több olyan kocsmáros, aki a saját vendéglátó helyének alakította ki a sörfőzdét. Ma már nem jellemző, mert rendkívül költséges.

Mikro sörfőzde
Ők gyakran hintáznak a kereskedelmi vállalkozás és a hobbiszerű főzés között. Ők meg tudják oldani, hogy saját sörüket más helyiségben készítik el, kikerülve a konyhából.

Regionális sörfőzde
Nehéz meghúzni a határt, természetesen a termelt sör mennyisége határozza meg, hogy regionális-e. Ezek már nagyobb üzemek, amelyek alacsonyabban tudják tartani áraikat és kiszolgálni egy nagyobb vidéket, akár egy országot.

Hatalmas sörgyárak
Az ipari forradalom idején létrejött hatalmas kapacitású gyárak, amelyek már országhatáron túlra is értékesítenek söröket.
