Bizonyára Ön is már elgondolkodott azon, hogy melyik sört, hogyan érdemes elfogyasztani.
A Sörivás meghatározóit most összeszedjük:
Pohár
Rendkívül fontos a megfelelő pohár kiválasztása.
Pilseni: általában kicsi, keskeny, egyenes pohárból szokás
Angol sörök: nagyobb, vastagabb poharakból isszák
Búza: jellegzetes nagy pohár, amelyek gyakran felül még kigömbölyödnek
Belga/Ale jellegű sörök: sörös kehely, amely nem egyenes, hanem ovális

Hőmérséklet
Általában minden sör kiválóan fogyasztható 10-13 fokon.
A lager típusú söröket nem árt a hűtőben tárolni.
Minél hidegebben tároljuk, annál több ízelemet nyomunk el egy sörben.
Búza- és alkoholmentes sör: 4 C fok
Lager: 6-8 C fok
Ale: 10 C fok
Magas hőmérsékleten az íz sokkal teltebb, az egész aroma harsányabb, teljesebb.
Külső megjelenés:
A sör színe a hozzáadott malátától függ.

Illat, aroma:
Ez is meghatározó, manapság sok-sok komló nagyon kellemes ízt kölcsönöz a sörnek.
Ízvilág:
Három alapvető típus: édes, savanyú, keserű
Az édes ízért a maláta a felelős, de a cukor is jelentős szereppel bír. A keserű ízt a komlóban található olajok okozzák. A savanykás ízről az élesztő gondoskodik.

A szájban kifejtett hatás:
– Testesség: nem feltétlenül kell testesnek lenni, hogy jó legyen. A fehérjék és a cukrok adnak testességet a sörnek.
– Élénkség: mennyi habot és szén dioxidot tartalmaz a sör.
– Szárazságérzet: ezek bizonyos típusú komlók használatának köszönhető, általában nem testesek
– Melegség: az erős sörök esetében lehet megtapasztalni, általában 7-9 % alkoholtartalmú sörök esetében meghatározó, kérdés, hogy az alkohol milyen szerepet játszik az ízvilágban.
– Összehúzódás: általában az ízhatás végén jelenik meg és különböző vegyi anyagok okozzák
– Egyensúly: a különböző összetevők egymásra gyakorolt hatása
– Utóíz: új ízek bukkanhatnak fel azután, hogy lenyeltük a sört